Bémutatkozódás

Tadam vagyok. Ez sokaknak már elég információ rólam. :D Várhatóan ez a blog már nem KIZÁRÓLAG a hülyeség gyűjtőputtonya leszen, de azért lesz marhaság bőven! Marhalábszár mit tejszínes pacallekvár!

Legfrissebb zsiráf

Körzeti meghízottak :D

2009.03.10. 16:03 - Tadam

Erre a rákfajú szörnyezet írásra leltem a mai kemény duingnaszingban a cégnél. Részemről kitollábú van, aztat én nemtudhassam. Más tollával ékeskedni tudom kancsóság, de kiapadtan vala a seját kútfőm belé a nagy micsinálásba. Szóval azért tessék megszórakozódni magát jól a itten alant írás van aztat olvassa kend hórihorgast tüsténbizont!

A KMB
Jó reggelt mindenkinek, le lehet telepedni!

Ámberek, van egy cseppnyi gondom. Most jött a leirat, hogy a tófürdőjéről roppant híres Büdöstava KMB-s kollégáját baleset érte. Állítólag tegnap este farkascsapdába lépett. Nem tudom, hogy történhetett, a rossz nyelvek szerint rabsickodni indult, de elbotlott egy ágban, és az ütőerére cuppant a fogazott szerszám. A lényeg, hogy mostan három hétig vezényelni kell valakit a helyére, mivel az nem lehet, hogy idegenforgalmi szezonban ne legyen Büdöstaván KMB.

Az Őragy Úr kérdezte tőlem, hogy „tudunk-e valakit nélkülözni, fijjam? De nehogy azt merje mondani, hogy nem, mert akkor maga megyen!” Erre jól megmondtam neki, hogy „hogy a nyűbe tudnánk valakit nélkülözni, már így is egyemberes a gépkocsizó járőrpár!”…
Na, jó, nem ezt mondtam, az a helyzet, hogy roppant megalkuvó típus vagyok, meg nem fogok én ellentmondani így október 23. előtt, amikor mindenféle felterjesztések keringenek, amikből aztán majd nem lesz semmi. Meg aztán arról, hogy nélkülözni kéne valakit, eszembe jutott a Kálmán.
Mindjárt meg is neveztem, az Őragy Úr meg rábólintott. Aszonta, képezzem ki magát. Meg is teszem, ha beledöglik is.

Kálmán! Álljon fel!
Ismeri Büdöstavát és környékét?… Gondoltam. KMB gyakorlat?… Gondoltam. Na, akkor figyeljen, mert csak egyszer mondom el.
A KMB szolgálat lényege, hogy ne csináljon semmit! Az ég egy adta világon semmit! Itten mindenki meg van győződve róla, hogy a KMB nem csinál effektív rendőri munkát - úgyhogy simuljon bele az elvárásokba. Hogy ez nem igaz, az ne zavarja, nem ez lesz az első csúsztatásunk. Magának van egy szép, kannakék I-es Golfja. Na, az lesz a szógálati ótója, ehun a matrica, nyalja fel rá, meg itt a kék lámpa is. Az izzót kivettem, annyira azért nem bízom magában. Reggel nyolckor nekiáll járőrözni a faluban. Kilométerpénznek három forintot kap, azaz háromszázat száz kilométerre. Ez olyan 1,2 liter benzin. Remélem, vissza tudja tolni a szívatót, különben szűken lesz elég. Ha mégis meg tudja oldani, kibillentjük az OPEC-et a helyiből a recepttel!

Na, a fő feladata, hogy a sok turista lássa magát, meg hogy polgárbarát, és látható, és nett, és szolgál, meg véd. Ezt mind egyszerre. Igyekezzen nem belebonyolódni az intézkedésekbe, mert maga abba mindig belebonyolódik, és akkor abból olyan csomó lesz gordiuszilag, hogy a megyei fegyelmi tiszt is kevés egyedül a bonyolódás kibonyolításához.
Remélem, érthető vagyok. Ha felvilágosítást kérnek magától, és nem biztos a dolgában, inkább mondja, hogy nem komponens a kérdésben. Tanulja csak be ezt a példamondatot: „Sajnálom, sajnos sem beosztásom, sem rálátásom nem teszi lehetővé, hogy problémáját, melynek fájdalmában egyébként mélyen együttérzek, érdemben megoldjam.” Írja föl, olyan ez, mint a C-vitamin, jó mindenre.

Amivel gond lehet: a turisták. Csak gyünnek, meg mennek, oszt jár a szájuk, kérdezősködnek. Mostan maga nem tud idegenül nyelveket, ugye? Jó, akkor figyeljen, adok erre is pár példamondatot. Csak angolul, meg németül tanulja be, az a rác, meg tót, aki nem beszél világnyelvelést, meg vessen magára. Szóval akkor, ismételje utánam!
Állj! Forgalmi ellenőrzés! Kérem az útlevelét, jogosítványát és a forgalmi engedélyét! Na, ez ángilusul úgy szól, hogy „Stop! Traffic control! Passport, papers come on!”
Ha meg kell sürgetni, van egy angol kulcskifejezés, könnyen meg fogja jegyezni, úgy szól, hogy „fáklya”. Ezt gyakorlatilag bármely mondathoz oda lehet illeszteni, nyomatékosítandó az elmondást, tehát: „Stop, fáklya! Traffic control, fáklya!” és így tovább.
A svábnak azt köll mondani, hogy „Halt! Kontrol der autowagen! Handehóh!” itt csőre is tölthet, a bajorok ezt szeretik, ’44 óta, ha nem csattog a fegyver, valahogy nem vesznek komolyan. Aztán folytassa: „Passport, licence das automotorsport! Schnell, sájsze!” A „snell, sájsze” a germán népekkel való kommunikációban nagyjából azt a szerepet tölti be, mint a „fáklya” az angolokéban, használja sokat és bátran!

Következő mondat: Túl gyorsan hajtott, ezért meg kell bírságolnom.
Angolul: „Óh, fáklya! You wolt too speedy!” Jut eszembe, ilyenkor lehet még utalni a nemzeti növényükre, a gyapotra is a „vattafák” kifejezés sűrű alkalmazásával. Ez meglágyítja a szívüket. De folytassuk: „I have to buenteth you !” És vattafák!
Ha ríni kezd, essen meg rajta a szíve, oszt eressze el, ez a polgárbarátság.
A németnél ez nem megy, azzal keménynek kell lenni! „Sájsze, sváb! Rapid! Scnell zíííííímmmmmm!!! Ist nein Hockenheim, ja? Stupid!”

Namostan, ha valaki a tófürdő felől érdeklődik, azt igazítsa útba: Forduljon jobbra, és száz méter után ott a bejárat, jó szórakozást kívánok!
Vagyis: „Let me magamra! Corner, hundred meters, galop, galop! Fáklya! And vattafák!”
A svábnak katonásan meg kell mutatni az irányt: „Ja, oder das észak, főplatz, sharock und ein hundert wasser! Lozung was ist keine mulatás, stupid sájsze!”

Van, hogy pénzváltó iránt érdeklődnek. Ilyenkor mondja azt: a legközelebbi iroda a fürdő bejáratánál van, kedves uram! Angolul: „Change? Ytten e! I have dollar, euro and frank. What akarsz vattafák?” A germánt is így igazítsa útba: „Geldwechsel ist meine overall! Kom und pass dollar, euro? Sájsze!”

Na, mire lehet még szüksége?… Hm. Ja igen! Ha ellopták a kocsiját a külföldinek, majd odamegyen ríni magához. Mondja azt, hogy : fáradjon be a kapitányságra és felvesszük a feljelentést, nyugodjon meg, minden autót megtalálunk! Ezt az angolnak imigyen köll elővezetni: „Car? Ahahahahahaaa! Sorry, your bizt O’shito company add money!
Car? Wessen crosst rá!” Ja, és vattafák! A németnek meg ezt mondja átérző képpel: „Ja? Audi kaputt? Ja? So moru. Nein te visual Audi megint! Schnell Hegyeshalom zum Ikarus!” És persze sájsze!

Na, ha megfogadja a tanácsaimat, lesz is nagy elégedettség, és hamarosan találkozunk újra.
Most menjen!

A többieknek meg most mondom: kapcsolják be a rádiót, hamarosan vezető hír lesz a Kálmánból! Diplomataszüret van Büdöstaván…

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tadam.blog.hu/api/trackback/id/tr71993863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Garou 2009.04.19. 23:01:30

De hosszú ez a szar... el se óvastam...


süti beállítások módosítása